Loodgieterswerken

Loodgieter nodig?

Heb jij een loodgieter nodig? Veel mensen hebben er wel eens mee te maken gehad. Een lekkage in huis of een haperende cv-ketel. En of het nu komt door een lekke kitnaad in je douche, een lekkende leiding, of een defect in je cv-ketel, het zijn klussen die je liever aan een vakman overlaat. Pigmans Installatietechniek biedt je ruim 20 jaar ervaring, vakbekwame installateurs en uitstekend materiaal. Met de installatie en reparatie van je cv-ketel, gas- of waterleiding, je nieuwe badkamer, dakbedekking of hemelwaterafvoer, helpen wij je op vriendelijke en deskundige wijze. Spoedeisende defecten krijgen natuurlijk voorrang bij ons. Bij loodgieterswerken kan je denken aan de volgende disciplines:

  • Gasleidingen
  • Waterleidingen
  • Sanitair
  • Verwarming
  • Dak en hemelwaterafvoer
  • Mechanische ventilatie

Gas installatie: veiligheid voorop

Gasinstallaties worden in Nederland op allerlei manieren toegepast. Bijvoorbeeld voor centrale verwarmingsinstallaties, gashaarden, warmwater voorzieningen en kookaansluitingen. Lekkages zijn natuurlijk nooit fijn, maar bij gasinstallaties kunnen ze dramatische gevolgen hebben. Daarom gaat Pigmans Installatietechniek uiterst nauwkeurig te werk bij het aanleggen van gasinstallaties en controleren we leidingen en koppelingen steeds op gasdichtheid. Pigmans Installatietechniek zorgt er voor dat alle gasleidingen veilig en volgens de geldende normen en voorschriften worden aangelegd.

Water: je eerste levensbehoefte

Geen water in je woning? Dat betekent geen koffie of thee, maar ook geen schone vaat en zelfs geen douche! Een goed werkende waterinstallatie in je woning is een eerste levensbehoefte. Maar ook de afvoer van water moet goed geregeld zijn. Pigmans Installatietechniek voert onderhoud, reparaties en aanpassingen aan je waterinstallatie uit, en houdt daarbij rekening met alle regels en richtlijnen. Bij een storing staan wij zo snel mogelijk bij jou op de stoep. Ook bij lekkages zijn wij er snel bij!

Sanitair: je nieuwe badkamer

Welke badkamer zou jij nu mooi vinden? Daarnaast moet een badkamer vooral ook praktisch zijn. Pigmans Installatietechniek maakt graag met jou een plan voor je nieuwe droombadkamer. Wij bieden je een ruime keuze uit diverse artikelen en accessoires om mooie en moderne badkamers te creëren. Ontbreekt het je aan inspiratie? We helpen je samen met de regionale sanitairwinkels graag om jouw stijl te vinden en de daarbij passende producten te kiezen. Pigmans Installatietechniek zorgt vervolgens voor de installatie van jouw nieuwe douche, bad, toilet en wastafel. Ook voor (gedeeltelijke) renovatie van je huidige sanitair kan je bij ons terecht. Wil je bijvoorbeeld enkel je toiletpot vervangen voor een nieuwe? Dan regelen wij dat voor je! We bespreken graag de mogelijkheden.

Centrale verwarming

Een comfortabel verwarmd huis en altijd warm water bij de hand vinden we normaal. Om daar zeker van te zijn laat je regelmatig je installatie onderhouden en vervang je op tijd je cv-ketel. Wij repareren en onderhouden je centrale verwarming. We voeren o.a. de volgende werkzaamheden uit:

  • Het plaatsen van cv-ketels, radiatoren, boilers en geisers
  • Het onderhouden van cv-ketels
  • Het vervangen of plaatsen van vloerverwarming.

Dak en hemelwater afvoer

Door harde wind kan er schade ontstaan aan daken. Heb jij last van los zittende dakbedekking, daktrim, zink of lood of zijn er dakdelen verdwenen? Bij ons kan je terecht voor levering, professionele montage en zetwerk van zinken hemelwaterafvoer. Wij verzorgen ook de aanleg of reparatie van zinken of bitumen daken.

Mechanische ventilatie

Een goed geventileerd huis is een gezond huis. Daarnaast warmt je huis beter op wanneer het geventileerd is. Mechanische ventilatie voert vervuilde en vochtige lucht in huis af. Dat gebeurt via de afzuigers in de badkamer, douche en keuken. De frisse lucht van buiten komt binnen via ventilatieroosters of een open raam. Nieuwbouwhuizen zijn standaard uitgerust met een ventilatiesysteem, maar ook in renovatieprojecten kan mechanische ventilatie aangebracht worden. Wij leggen je graag de mogelijkheden uit

Uiteraard is Pigmans Installatietechniek ook voor andere werkzaamheden op het gebied van centrale verwarming inzetbaar. Bijvoorbeeld wanneer je een Warmteterugwinunit, ook wel een WTW genoemd, wil laten plaatsen. WTW’s worden gebruikt voor warmteterugwinning; een principe waarbij de warmte van afgevoerde lucht wordt overgedragen aan verse, nog niet opgewarmde lucht. Deze warmte zou anders verloren gaan, maar met een WTW / warmteterugwinunit kan je zo aanzienlijk besparen op je energieverbruik.

GRATIS en vrijblijvend advies?

Wil je meer weten over de mogelijkheden van onze loodgieterswerken? Neem dan contact op en wij komen GRATIS en vrijblijvend bij jou langs om je wensen te bespreken en je uitgebreid te adviseren.