Airconditioning

Airconditioning laten plaatsen

Airconditioning laten plaatsen? Comfortabel wonen met een Airconditioning, hoe werkt dat? We brengen allemaal een groot deel van ons leven binnenshuis door. Ofwel op kantoor ofwel thuis. Het is daarom van groot belang dat we de kwaliteit van de binnenlucht de nodige aandacht geven en zo goed mogelijk op de natuur afstemmen.

Met behulp van moderne klimaattechnieken creëren we een binnenklimaat dat de natuurlijke omgeving optimaal imiteert. Bovendien filteren we negatieve milieufactoren zoals stof, pollen en vuil weg. Zo voldoet de luchtkwaliteit binnen aan de strengste hygiënische normen. Een klimaatsysteem zorgt er niet alleen voor dat we ons beter voelen, ze heeft ook een gunstige invloed op onze gezondheid. In ruimten waar de lucht op de juiste manier behandeld wordt, voel je je gewoon goed. Het samenspel tussen de geregelde luchttemperatuur, de aangename luchtvochtigheid en de aanpasbare luchtstromen zorgt voor een behaaglijk gevoel.

Hoe kies ik de juiste airco?

Een airconditioning systeem wordt altijd gebaseerd op de ruimte waarin hij wordt toegepast. De koel- of verwarmingscapaciteit wordt gemeten in kilowatt (kW). Om de correcte capaciteit te berekenen, is niet enkel de grootte van de ruimte van belang. Ook het aantal aanwezige personen, de technische toestellen en de glaspartijen spelen een rol bij de berekening. Hetzelfde geldt voor de wanddikte en andere interne of externe warmtebronnen, de zogenaamde warmte- of koudelasten die bijdragen tot het opwarmen of afkoelen van de kamer. Pigmans installatietechniek helpt jou bij het maken van de juiste keuze voor jouw woonhuis of kantoorpand, zodat jij je geen zorgen hoef te maken over het maken over technische details en het maken van de juiste keuzes.

Pigmans als jouw professionele partner

Het is aan een professioneel installatiebedrijf zoals Pigmans Installatietechniek om de situatie ter plaatse te komen bekijken en daarna de berekening te maken, rekening houdende met de individuele behoeften. Op die manier wordt dan de passende unit geselecteerd en aangeboden. Nergens is individuele beleving zo belangrijk als in je eigen huis. Logisch dus dat Pigmans enkel airconditioners levert met een hoge kwaliteit en duurzaamheid en deze airconditioners alles in zich hebben voor optimale instellingsmogelijkheden en comfort. De airco’s die Pigmans levert hebben een vermogen van 1,5 tot 12 kW en zijn daarom de excellente keuze voor verwarming, koeling, frisse lucht en ontvochtiging van alle ruimtes waarin geleefd wordt. Van woonkamer en slaapkamer tot serre en werkkamer. Ook voor kantoren zijn ze zeer geschikt.

Single of multi splitsysteem

Onze airconditioners zijn leverbaar voor toepassing in één ruimte (Single-split) of meerdere vertrekken (Multi-split). Bij Single-split zijn de buiten- en binnen-unit door middel van elektrische en koeltechnische leidingen met elkaar in één systeem verbonden. Bij een Multi-split-systeem is het mogelijk om één buiten-unit met meerdere binnen-units te combineren. Daarom is dit een zeer plaatsbesparende oplossing voor de individuele klimaatregeling van meerdere ruimten.

De buiten unit van je Airconditioner

De buiten-units van van onze airconditioners zijn ontwikkeld en afgestemd op het West-Europese klimaat, waardoor ze gegarandeerd de gevraagde prestaties leveren. De buiten-unit wordt op een trillingsvrije constructie op het dak of aan de gevel geplaatst,  zodanig dat de ventilator vrijuit kan blazen. Het type buiten-unit wordt bepaald aan de hand van systeemeisen, de functie en de capaciteit. Dit bepaalt ook direct de grootte van de unit. Alle units zijn zo ontworpen dat ze minimaal opvallen in vorm, werking en geluidsniveau. Tevens zijn de units bestand tegen elke weertype en kunnen ze worden gecoat voor bescherming in bijvoorbeeld industrierijke of kustgebieden. Pigmans installatietechniek zal op basis van de situatie bij jou thuis voor jou de juiste optie voorleggen van de verschillende keuzes uit buiten units.


De binnen unit van je Airconditioner

De binnen-units van onze airconditioners koelen of verwarmen kleine tot middelgrote ruimtes op een energiezuinige manier. Dit is ook direct een manier om het verwarmen van bepaalde vertrekken in je woning te kunnen realiseren zonder een gas gestookte CV installatie. De binnen unit van onze airco's zijn onopvallend aanwezig: compacte afmetingen, discreet ontwerp en stille werking. Ze vallen enkel op door het aangenaam klimaat dat ze creëren. Ook hebben ze zeer geavanceerde functies, zoals 3D waaier techniek, waardoor de unit in een hoek van de ruimte geplaatst kan worden en de koele lucht toch door de actief bewegende vinnen mooi over de ruimte zal worden verdeeld. Dit zorgt voor een gelijkmatige koude of warmte verdeling, wat erg prettig aanvoelt. 

Laat je GRATIS en vrijblijvend adviseren

Wil je meer weten over de mogelijkheden en voordelen voor een airconditioning die zowel kan verkoelen als verwarmen? Neem dan contact op en wij komen GRATIS en vrijblijvend bij jou langs om je wensen te bespreken en je uitgebreid te adviseren. 

Helemaal van het gas af?

Wil jij helemaal van het gas af? Dan is het installeren van airconditioning een eerste stap, zodat je bepaalde vertrekken van je woning kan verwarmen met verschillende binnen units. Om helemaal van het gas af te gaan, adviseren wij je als volgende stap om ook een warmtepomp te nemen. Bekijk deze pagina voor meer informatie. Pigmans Installatietechniek helpt jou ook hierbij graag om je huis duurzaam te maken en om veel geld te besparen op stookkosten.